Adevăruri despre cafeaua solubilă, instant sau ness

Adevăruri despre cafeaua solubilă, instant sau ness

Adevăruri despre cafeaua solubilă, instant sau ness – Aspecte generale despre cafeaua solubilă
În mod normal, o ceașcă obișnuită de cafea este făcută din boabe de cafea proaspăt măcinate și prăjite.
Boabele de cafea sunt culese din arborele de cafea, uscate și prăjite pentru a obține un produs final.
Cafeaua instant a fost inventată în anul 1901, dar a devenit disponibilă comercial abia în 1938, când Nescafe a început să o vândă.
Granulele de cafea solubilă se obțin 100% din boabe de cafea, care se prăjesc, macină și în final trec printr-un proces complex de extractare și uscare.
În prezent cafeaua instant reprezintă 25% din cafeaua consumată în lume și consumul este în ușoară creștere.
Cu toate acestea, mulți consideră că este o băutură de calitate scăzută față de cafeaua clasică.
Totuși motorul principal al creșterii pieței globale a cafelei instant este confortul pe care îl oferă consumatorilor, permițând prepararea unei cafele în mod rapid și ușor.
Stilul de viață și nevoia de consum ”din mers” au alimentat cererea de cafea instant. Astfel cafeaua instant a devenit soluția ideală pentru consumatorii aflați în continuă mișcare.

Mod de preparare

Denumirea veche a cafelei instant este ness.
Ness-ul se obţine imediat, turnând pur și simplu apă fierbinte sau rece peste pudra sau granulele de ness.
De aceea, ness-ul se mai numeşte şi cafea solubilă, deoarece se dizolvă complet în apă.
Unii oamenii preferă să toarne puțină apă fierbinte și să amestece pudra de ness până când obțin o pastă consistentă de culoare bej.
Apoi toarnă treptat și restul de apă amestecând continuu, iar în acest fel se obține o cafea instant, cu o spumă groasă.
Ness-ul se poate bea până la ultima picătură deoarece, spre deosebire de cafeaua măcinată, nu lasă zaţ sau alte reziduuri.
Denumirea de cafea este asociată cu conținutul de cofeină, de aceea este important de precizat:
– o ceașcă de cafea preparată dintr-o linguriță de cafea instant conține între 30-90 mg de cofeină;
– o ceașcă de cafea obținută dintr-o linguriță de cafea măcinată conține între 70-140 mg de cofeină.

Consumul de cafea instant pe glob

În ciuda simplității sale, obținerea de cafea solubilă nu este un proces simplu.
Necesită tehnologie avansată și o cercetare complexă, pentru a obține gustul perfect și aroma potrivită.
Piața globală a cafelei instant are o valoare de 42,5 miliarde de USD și se estimează că va ajunge la 69,2 miliarde USD până în anul 2033.
Tradițiile cafelei din diferite țări impun utilizarea unei băuturi făcute din cafea măcinată sau instant.
În Turcia vei fi surprins când vei bea cafea instant.
Nici în Germania nu este la mare căutare, dar se estimează o creștere în următorii ani.
În țările scandinave se consumă mai multă cafea instant. Cei mai activi consumatori sunt în Finlanda, urmată de Suedia.
Cafeaua instant devine din ce în ce mai populară în China, în special prin creșterea consumului de către mileniali.

Adevaruri despre cafeaua solubila

Japonia este un importator de top la nivel global, datorită creșterii consumului de cafea pentru o singură porție.
În SUA vânzările de cafea instant se înregistrează pe fondul scăderii consumului de băuturi carbogazoase.
În Brazilia, în prezent, consumul de cafeaua instant reprezintă 5% din consumul total de cafea.
De asemenea, rețineți că frappe-ul a fost inventat în Grecia, așa că există loc pentru cafeaua instant în unele băuturi, în special în cele reci sau cu gheață.

Avantajele cafelei instant – Adevăruri despre cafeaua solubilă, instant sau ness

Ca și cafeaua obișnuită, cafeaua instant are beneficii similare asupra sănătății.
De la conținutul de antioxidanți, pană la doza de energie, cafeaua instant este recomandată consumului zilnic.
Cafeaua instant fața de cafeaua clasică are avantajul timpului redus de preparare.
O cafea pe bază de cafea instant se prepară în câteva secunde, deoarece granulele de cafea instant se dizolvă imediat în contact cu apa fierbinte.
Am turnat-o într-o cană, am umplut-o cu apă și atât. Nu contează dacă apa este caldă sau rece.
Cafeaua instant a fost deosebit de populară printre soldații americani în timpul celui de-al doilea război mondial. Putea fi pregătită fără a părăsi tranșeele, rapid și fără efort.
După prepararea cafelei din cafea măcinată vă va rămâne zațul. Dacă veți prepara o cafea din cafea instant, aceasta nu va produce nici un fel de depunere deoarece se dizolvă în totalitate.
În cazul în care trebuie să reduceți consumul de cofeină, dar totuși nu puteți renunța la cafea, atunci cafeaua instant este o alegere perfectă.

Dezavantajele cafelei instant

Un dezavantaj ar fi că nu este obținută direct din măcinarea boabelor de cafea, ci din uscarea unui extract de cafea, obținut cu precădere din boabe de cafea Robusta.
Principalul avantaj al unei băuturi făcute din cafea măcinată este aroma sa unică, divină.
Nu poți spune asta despre cadeaua instant.
De asemenea, gustul unei cafele instant este diferit spre deosebire de gustul unei cafele obținute din boabe proaspăt prăjite și măcinate.

Adevaruri despre cafeaua solubila instant sau ness 1

Cafeaua instant poate avea un gust intens amărui și poate fi mai dificil de tolerat de către unele persoane.
Compoziția chimică a cafelei instant poate constitui un dezavantaj doar atunci când este consumată în exces. Aceasta conține acrilamidă, o substanță chimică potențial dăunătoare dacă este consumată excesiv.

Concluzii – Adevăruri despre cafeaua solubilă, instant sau ness

Daca ești pe fugă și vrei ceva rapid și eficient, cafeaua solubilă poate fi prietena ta.
Este în general, mai ieftină și mai ușor de preparat.
Cunsumul moderat de cafea, fie ea măcinată sau instant (ness), de până la 2-3 ceşti de cafea pe zi, este recomandat.
Beneficiile sunt de îmbunătațire a stării de bine, fizic, mental şi social, se arată în cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Alegerea dintre o cafea naturală și o cafea solubilă depinde de circumstanțele și preferințele tale.
Ambele au locul lor in inimile noastre!
Până la urmă, dragostea pentru cafea este universală!

  1. Niculaie Dinu spune:

    Îmi place la nebunie cafeaua cafeaua solubila Amigo,consum 2/3 căni zilnic și îmi place să o prepar,eu folosesc la o cana de 250 ml o linguriță jumate 1/2 de Amigo și 3 de zahar după care o frec cu lingurița până obțin o crema plăcută ochiului meu,după care pun 170ml apa caldă și restul până se umple cana lapte cald și este un deliciu!

    • Plusmer spune:

      Buna ziua!
      Vă multumim pentru „rețeta” de cafea solubilă. În materie de cafea gusturile nu se discută.
      Noi vă recomandăm să încercați dimineața o cafea ce excelează prin tărie, Amigos Verde. Este acea cafea care vă transmite un „Buna dimineața!” cu energie.
      Și la prânz este de apreciat o ceșcă de cafea care se remarcă prin „gustul catifelat”, Amigos 7 Origini (100% Arabica). Recomandăm să o prepari la un espresor profesional.

      Cu respect!
      Depozitul de Cafea Plusmer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ai nevoie de ajutor?
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.