Boabele de cafea în ciocolată – Cu siguranță te vor cuceri de la prima degustare.
Sunt desertul ideal pentru iubitorii de cafea și ciocolată. Boabele de cafea prăjite și învelite în ciocolată te vor resuscita oricând ai nevoie de extra energie.
Se consumă când suntem fericiți, triști, pentru a sărbători ceva sau pentru a ne exprima compasiunea.
Boabele de cafea
Boabele de cafea sunt semințele fructului de cafea, adesea cunoscut sub numele de cireașa de cafea.
Aceste boabe asemănătoare fasolei sunt uscate, prăjite și măcinate pentru prepararea băuturii de cafea.
Deoarece consumul de cafea a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, vă puteți întreba dacă consumul de boabe de cafea are același efect.
Se crede că înainte să apară consumul de cafea ca băutură, boabele erau adesea amestecate cu grăsimi animale și consumate pentru a crește nivelul de energie.
Boabele de cafea oferă aceiași nutrienți ca o ceașcă de cafea, dar într-o formă mult mai concentrată.
Deoarece cafeaua obișnuită este filtrată și diluată cu apă, obțineți doar o parte din cofeină.
În plus, consumul de boabe de cafea față de cafeaua clasica, poate duce la o absorbție mai rapidă a cofeinei.
Efectele benefice și adverse ale cafelei sunt amplificate atunci când boabele sunt consumate întregi.
Ca atare, cel mai bine este să consumați boabe de cafea cu moderație.
Deși toleranța la cofeină variază, dozele unice de până la 200 mg și utilizarea de până la 400 mg pe zi – aproximativ 4 căni de cafea filtrată – sunt considerate sigure pentru adulți.
Peste această cantitate există riscul ca sănătatea să fie afectată.
Cantitatea de cofeină din boabele de cafea variază în funcție de dimensiune, specie și durata de prăjire.
De exemplu, boabele de cafea Robusta conțin în general o cantitate dublă de cofeină fată de boabele de cafea Arabica.
În medie, un bob de cafea acoperit cu ciocolată conține aproximativ 12 mg de cofeină, inclusiv cofeina din ciocolată.
Aceasta înseamnă că adulții pot mânca aproximativ 32 de boabe de cafea acoperite cu ciocolată fără a depăși nivelul recomandat de cofeină.
Boabele de cafea în ciocolată – Ce este un bob de cafea acoperit cu ciocolată?
Una dintre cele mai delicioase moduri de a face boabele de cafea gustoase este să le acoperiți cu ciocolată, apoi să le lăsați să se întărească.
Cafeaua și ciocolata se potrivesc din mai multe motive. În primul rând, gustul amărui al boabelor de cafea este compensat de dulceața ciocolatei.
Sunt un deliciu crocant, grozav de servit cu cafea, după masă, gustări din mers sau de păstrat lângă birou în timp ce lucrați.
Boabele de cafea acoperite cu ciocolata sunt atât de delicioase încât nu te vei putea opri la una!
Sunt răsfățul suprem pentru iubitorii de cafea și ciocolată deopotrivă.
Boabele de cafea în ciocolată – Beneficiile boabelor acoperite cu ciocolată
Pe lângă gustul lor minunat, boabele de cafea acoperite cu ciocolată sunt o modalitate excelentă de a menține energia pe tot parcursul zilei.
Când boabele de cafea sunt consumate întregi, pot furniza mai multă cofeină decât dacă ar fi preparate într-o ceașcă de cafea.
Atât cafeaua, cât și ciocolata sunt surse excelente de antioxidanți, nutrienți care ajută la susținerea sistemului imunitar al organismului.
Boabele de cafea și pudra de cacao sunt surse bogate de polifenoli, compuși pe bază de plante care luptă împotriva îmbătrânirii.
Fiecare boabă de cafea acoperită de ciocolată are aproximativ 14 calorii, mult mai puține decât alte gustări de ciocolată.
Boabele de cafea acoperite cu ciocolată sunt cunoscute și pentru îmbunătățirea stării de spirit.
Cafeaua te face mai fericit, deoarece interacționează cu dopamina, în timp ce ciocolata crește nivelul de serotonină (substanța “fericirii”) din creier.
Pentru mulți sunt o modalitate excelentă de a satisface nevoia de „dulce”, rămânând în același timp responsabili de sănătate.
Sunt delicii dulci pe care le puteți ronțăi în timpul zilei pentru a vă menține starea de energie cu o eliberare susținută de cofeină.
Pentru a vă păstra explozia de energie recomandam consumul la birou, volan sau oricând în timpul zilei.
În concluzie de ce ciocolata cu boabe de cafea?
Ciocolata „difuzează” gustul amărui boabelor de cafea.
Învelișul delicios de ciocolată este dulce, iar gustul plăcut este urmat imediat de aroma îndrăzneață și bogată a cafelei.
În final apare aportul de energie datorita cofeinei.
Boabele de cafea acoperite cu ciocolată conțin o doză semnificativ mai mare de cofeină decât o ceașcă de ciocolată neagră.
Consumate cu moderație, boabele de cafea sunt o modalitate sigură și sănătoasă de a obține doza de cofeină benefică organismului. Acoperite cu ciocolată, reprezintă răsfățul suprem al iubitorilor de cafea și ciocolată.